Møller Merrild var en kaffeglad mand, men han var ikke tilfreds med de kaffeprodukter, der fandtes på markedet. Derfor købte Møller Merrild i 1960 sin første kafferister, hvilket blev startskuddet i historien om Merrild kaffe.
Med egen kafferister i kælderen under købmandsbutikken var det nu muligt for Møller Merrild selv at riste kaffebønnerne, så de blev lige som han kunne lide dem. I kælderen blev der eksperimenteret med både ristning og smag, indtil det var den samme gode smag hver gang – da han vidste at kaffebønnens kvalitet kunne variere for hver høst. En af disse blandinger er den gode Merrild 103, som også kan købes i dag.
Møller Merrild var ikke bare kaffeglad, men han havde også en god sans for forretning og ændrede derfor ved supermarkedernes ankomst i 1970’erne sin strategi, så han også solgte sin kaffe til dem. Da kaffen kom i butikkerne, gik Merrild fra at være en lokal købmandskaffe til at være et landskendt kaffemærke, der forsynede hele Danmark med smagen af god kaffe.
Derudover solgte Møller Merrild i 1979 sin kaffevirksomhed til den hollandske kaffekoncern Douwe Egberts, da han ville sikre Merrild Kaffes beståen. Douwe Egberts, som blev grundlagt tilbage i 1753, var ejet af den amerikanske koncern Sara Lee. Udover ejerforholdet var der ingen ændringer; kaffen blev stadig ristet i Kolding og Merrild Kaffe var nu blevet medlem af en stor kaffe- og te-koncern, den næststørste i Europa.
Indtil nu havde Merrild solgt sin egen Merrild te, men i 1983 blev Pickwick introduceret i Danmark, og det blev starten på et te-univers med mange tevarianter og tetyper. Udover introduktionen af et helt nyt te-univers var det også året, hvor Merrild Coffee Systems blev adskilt fra Merrild Kaffe og blev en selvstændig division.
I løbet af 1980'erne kom flere kaffevarianter til samt det nye kaffemærke Café Noir, som siden blev kendt for sit sorte og mystiske univers.
Under sloganet "Merrild – sætter smag på hele din dag" begyndte Merrild også at slå sit navn fast på landsdækkende tv; Danmarks første tv-reklame kunne ses den 1. oktober 1987 på TV2 Syd. Reklamen med det røde postbud, blev startskuddet på en lang række kampagner for Merrild. Altid med den gode smag og kaffeøjeblikket i fokus.
Der blev ikke kun skabt et nyt te-univers, kaffeprodukter blev også ved med at komme til. Fx Merrild Koffeinlet og Merrild Økologisk.
Efter etableringen som et landdækkende kaffebrand begyndte Merrild at kigge udover landets grænser og startede kaffeeksport til de baltiske lande. Derudover sælges der også Merrild kaffe i Island, på Færøerne og i Grønland – hvor de i øvrigt har deres eget kaffemærke; Araba kaffe.
Starten på det nye årtusinde blev også starten på den første single serve kaffemaskine, der blev introduceret i Danmark i sommeren 2003. Kaffemaskinen bryggede kaffen af kaffepuder og var en helt ny måde at lave kaffe på. Det var nu blevet nemt og hurtigt at lave en enkelt kop kaffe.
Som led i en global strategi flyttede Merrild Kaffe, Merrild Coffee Systems og det 3. Sara Lee-ejede datterselskab, Blumøller, sammen i et fælles domicil i Middelfart i 2007. Dette resulterede i lukningen af kafferisteriet i Kolding i 2011.
I juli 2012 blev Sara Lee-koncernen delt i to koncerner, hvoraf den ene kom til at hedde D.E. MASTERBLENDERS 1753, og var et rent kaffe- og teselskab.
Herefter introducerede Merrild i 2013 endnu engang flere kaffevarianter, men denne gang inden for to nye produktkategorier: Hele Bønner og Instant. Med disse kunne forbrugeren både følge kaffehøsten rundt i verden med Merrilds nye Single Origin helbønner, men samtidig også opleve den kendte Merrild-kvalitet brygget på et øjeblik med Merrild Instant.
Senere blev D.E MASTERBLENDERS 1753 solgt til Renckitt Benckiser Group plc.
I forbindelse med foreningen af Mondelēz's og D.E MASTERBLENDERS 1753's kaffeforretninger var det en betingelse fra EU's konkurrencemyndigheder, at Merrild brand forretningen blev solgt fra.
Pr. 1. oktober 2015 overtog det italienske kaffehus, Lavazza, Merrild Kaffe ApS – hvor den gode smag og kaffeglæden fortsat er essensen hos os.
Kaffeikonet Merrild er d. 1. oktober 2016 tilbage på det danske foodservice markedet efter 1 års kaffepause med fornyet styrke og et 100 % meningsfyldt kaffekoncept. Merrild er tilbage med en mere gastronomisk kant og sans for fremtidens kvalitetskaffe.
Vær med her på sitet, og bliv UP2kaffedate , når vi matcher Merrild Kaffe til tidens ansvarsfulde, grønne og gastronomiske indkøbsprofiler og sætter fokus på det der rører sig på køkkenscenen.
Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com
Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.
Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.
Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:
- Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag
- Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg
- Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen
Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment
Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os