Logo

Café opskrifter

Sådan kan kaffe spille en større rolle på dit menukort

d. 31.03.20

Professionel kok og fødevarekonsulent, Casper Bøgeskov, har udviklet fire lækre opskrifter der bringer kaffe i spil på menukortet. Opskrifterne er udviklet som inspiration til dig, der til hverdag driver en café eller restaurant. 

 

   Mød kokken bag opskrifterne

   Casper Bøgeskov

   Kok og fødevarekonsulent hos SMPLFOOD

 

 

 

 

 

Kaffe-braiserede svinekæber med sauce af lagen, kartoffelmos og syltede græskar

4 personer
 
 

Du skal bruge:

  • Svinekæber, 12 stk.
  • Lavazza ¡Tierra! espressoshot, 2 dl.
  • Gulerod, 1 stk.
  • Løg, 1 stk.
  • Timian, ½ bdt.
  • Oksefond, 8 dl.
  • Bagekartofler, 1,5 kg.
  • Smør, 100 g.
  • Mælk, 200 g.
  • Græskar, 500 g.
  • Eddike, 300 g.
  • Sukker, 300 g.
  • Peberkorn, 10 stk.

Fremgangsmåde:

  1. Skræl græskarret og skær det i passende stykker. Kog eddike og sukker op med peberkorn, og hæld den varme lage over græskarrene. Lad dem trække mindst 12 timer.
  2. Brun svinekæberne af i lidt olie, sammen med løg, gulerod og timian. Kom kæberne i et ildfast fad og kom oksefond og Lavazza ¡Tierra! espresso over. Dæk fadet til og tilbered det i ovnen ved 180 grader i 1,5 time.
  3. Kog kartoflerne møre. Varm mælk og smør op, og kom det i kartoflerne. Smag til med salt og peber.
  4. Smag braiserlagen til, når kødet er færdigt, anret og servér.

 

Gryde brød med Lavazza Alteco

4 personer
 
 

Du skal bruge:

  • Lavazza Alteco espresso, 3 dl.
  • Vand, 5 dl.
  • Gær, 10 g.
  • Salt, 20 g.
  • Mel, 600 g.
  • Rosmarin

Fremgangsmåde:

  1. Rør alle ingredienser sammen til dejen er lind og homogen.
  2. Kom dejen i en skål med lidt olie i bunden.
  3. Lad den hæve ved stuetemperatur i 18-24 timer
  4. Forvarm en støbejernsgryde i ovnen ved 250 grader.
  5. Når ovnen er varm kommes dejen i gryden og bages med låg i 15 min.
  6. Tag låget af og bag brødet i yderligere 15 min.
  7. Vend det ud på en rist og lad det afkøle.

 

Revet æblekage med Lavazza Alteco makroner

4 personer
 
 

Du skal bruge:

  • Lavazza Alteco espresso,  1 dl
  • Makroner, 200 g.
  • Røde æbler, 1 kg.
  • Fløde, 3 dl.
  • Skovsyre

Fremgangsmåde:

  1. Knus makronerne og kom Lavazza Alteco espresso over. Lad det trække lidt.
  2. Riv æblerne groft og pres lidt af saften ud.
  3. Pisk fløden let.
  4. Anret makroner i bunden af en skål, kom så æbler og til sidst fløde på.
  5. Anret lidt af makronerne ovenpå fløden og pynt med skovsyre.

 

 

Lavazza ¡Tierra! og rødvinssirup med nødder og ost

4 personer
 
 

Du skal bruge:

  • Lavazza ¡Tierra! espresso, 3 dl.
  • Rødvin,  5 dl.
  • Brun farin, 800 g.
  • Mandler, 100 g.
  • Abrikos, 100 g,
  • Ost 
  • Brød

Fremgangsmåde:

  1.  Bland Lavazza Tierra espresso, rødvin og brun farin i en gryde. Kog det op og lad det simre indtil en sirup-konsistens opnås.
  2. Tilsæt mandler eller andre nødder og abrikos.
  3. Anret osten med brød og server siruppen til. 

 

 

Find flere lækre opskrifter med kaffe

Tag et kig i vores mange opskrifter, hvor du finder masser af inspiration til, hvordan du bruger kaffe som råvare i madlavningen. På den måde mindsker du også madspild i bæredygtighedens tegn. 

Se alle vores opskrifter her.


Læs også disse artikler:

Det Bæredygtige Kaffetræ

Det Bæredygtige Kaffetræ

Sådan gør du din køkken-profil mere bæredygtig: Gør det klimavenligt, tag socialt ansvar, bevar regnskoven og skån jordbruget.

8 kaffeoplevelser på 1 døgn

Her får du 8 gastronomiske tips til at anvende kaffe som smagsløfter fra morgen til midnat og alt det gode derimellem. 

Få de 8 kaffetips her.

KAFFE-ROOMING – Hvad er det?

Vi vil have dobbelt op på nydelse, når det gælder gode kaffeoplevelser. Det handler mere og mere om at skabe rum for nydelse.

Få inspiration til Kaffe-rooming her.

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Se vores kaffeautomater

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os