Logo

Sådan dyrkes, høstes og bearbejdes kaffen


Dyrkning af kaffe

  • Kaffetræer vokser primært i det tropiske kilmabælte omkring Ækvator
  • Gennemsnitstemperatur på mellem 17-23°C 
  • Rigeligt med nedbør og frugtbar jord, der er godt drænet
  • Der dyrkes i ca. 70 lande

Det største kaffeproducerende land i verden er Brasilien med godt 30 % af den samlede produktion. Herefter følger Colombia, Vietnam og Indonesien.

 

3 måder at høste kaffe på

Selektiv høst / håndplukning

  • Højlandskaffe
  • En erfaren kaffeplukker kan plukke op til 100 kg bær pr. dag

     

 

Flå-metoden / stripning

  • Med et slag fra hånden falder bær, blade og kviste til jorden under træet, hvor det opsamles i store duge

     

 

Høstmaskiner / mekanisk

  • På de store plantager bruges høstmaskiner, som ryster bærrerne af træerne. Dvs. både modne og umodne bær høstes på én gang – de umodne bær sorteres fra og bruges til lavere kvaliteter

     

 

Bearbejdning af kaffe

Kaffen bearbejdes på to måder: den våde eller den tørre metode, sidstnævnte også kaldet uvasket.

 

Den våde metode

  • En ekstra forarbejdning af Arabica-bønner, hvor bønnerne lægges i store kar med varmt vand i min. 12 timer. De modne bønner sorteres fra og frugtkød mv. fjernes. Så tørres de i solen og sorteres efter størrelse.
  • Det varme vand sætter modningsprocessen i gang. Herefter lægges bærrene i koldt vand for at standse modningen. Denne procedure kaldes vaskning og fremmer en kaffesmag, der er fyldig, frisk og har en fin sødme.
  • Forholdsvis dyr proces og tager 4-6 uger.
  • Gode kaffer består af en blanding af vaskede og uvaskede bønner for at opnå den ønskede balance mellem bitterhed og fyldighed.

Den tørre metode

  • Ved den tørre metode anvendes en mere simpel og billigere teknik. Kaffebær spredes ud i et 5-6 cm tykt lag og vendes jævnligt i 2-3 uger. Herefter fjernes frugtkød mv. i en maskine og bønnerne renses og sorteres mekanisk efter størrelse.
     

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Se vores kaffeautomater

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os