Logo

Kaffe gør smags-underværker i din mad

– se hvordan Cateringlandsholdet gør

d. 20.05.19

Som sponsor af Cateringlandsholdet bliver vi både glade og begejstrede, når kokkene inspirerer til at udnytte kaffens smag og aroma i maden – og viser vejen med gode tips til at bruge kafferesterne til sidste dråbe.

Her får du seks opskrifter, der alle har kaffe i hovedrollen:

 

 


 

Kaffe-panna cotta med kandiseret ananas og ananaschips

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

 4 dl. fløde                          

 1 dl. Super Crema kaffe                    

 3 stk. husblas                  

75 g. sukker                          

1 stk. ananas                         

100 g. sukker                       

50 g. vand                            

1 potte citronmelisse              

 

Fremgangsmåde:​

  1. Varm fløde og kaffe op og smag til med sukker, udblød husblas i koldt vand og vend det i fløden, kom panna cottaen i ønskede forme eller skåle og lad det sætte sig på køl i ca. 3 timer (tilsæt evt vanilje eller andre smage).
  2. Kog vand og sukker op, skær fem tynde skiver ananas og dyp dem i sukkerlagen, kom dem på bagepapir og tør dem ved 100 grader i et par timer.
  3. Den resterende ananas skæres i stave og tilberedes i sukkerlagen, til vandet er kogt væk (pas på det ikke brænder).
  4. Anret de kandiserede stykker ananas sammen med den faste panna cotta og pynt med ananaschips og citronmelisse.

Hvis du ønsker en mere fedtfattig panna cotta, kan du erstatte halvdelen af fløden med mælk. Brug evt. hele bønner og kog dem op med fløden i stedet for at tilsætte færdigbrygget kaffe.

 


 

Kaffebraiseret svinebryst med grillet asparges, indkogt braiserlage og forårsløg

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

2 dl. Tierra Selection kaffe                               

1 kg. svinebryst                               

5 stk. peberkorn                                

2 stk. laurbær                                    

1/2 bdt. timian                                     

Vand

Smør                           

Mel

8 stk. asparges                                  

Olie

4-6 stk. forårsløg                                  

Smør

Salt

Urter til pynt

 

Fremgangsmåde:​

  1. Fjern sværene fra svinebrystet og brun kødet af på alle sider, kom så kødet i en bakke med høj kant og tilsæt kaffe, peberkorn, timian, laurbær og vand, så det dækker kødet.
  2. Dæk kødet til og braiser det i ovnen ved 175 grader til det er mørt (ca. 1,5 time).
  3. Når kødet er mørt, sigtes lagen fra og reduceres i en gryde, montér med smør og smag til med salt og peber, jævn evt saucen lidt.
  4. Vend asparges og forårsløg med lidt olie, varm en grillpande op og grill dem kort på hver side, anret svinebrystet, som er skåret i chunks, med lidt sauce og de grillede grøntsager og lidt urter.

De fleste typer simrekød egner sig til denne ret, prøv f.eks. oksebov eller svinenakke. For en dybere smag, tilbered da kødet med hele kaffebønner.

 


 

Kaffeflødeis med brændt marengs, klar jordbærsauce/coulis, sprøde tuilles og urter

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

2 dl. Gold Selection kaffe                                 

5 dl. fløde 38%                                

125 g. sukker                         

5 stk. æggeblommer              

200 g. sukker                          

40 g. vand                          

125 g.  (3-4 stk) æggehvider                              

300 g. jordbær                                 

50 g. flormelis                                  

100 g. smør                            

100 g. mel                              

100 g. sukker                          

1 stk. æg                              

Skovsyre

 

Fremgangsmåde:​

  1. Pisk fløden let, pisk blommer og sukker hvide og luftige, vend kaffen i æggesnapsen og vend så fløden i. Kom isen i forme og frys i min. fire timer.
  2. Kog sukker og vand op til det bliver 115 grader, pisk hviderne stive og hæld så sukkerlagen heri under kraftig piskning. Kom marengsen i en sprøjtepose.
  3. Del jordbærerne i fire og kom flormelis på, lad det trække et par timer og sigt den klare væske fra.
  4. Brug en håndmixer til at piske smør, mel, æg og sukker til en lind masse, smør den tyndt ud på et stykke bagepapir og bag dem gyldne ved 175 grader.
  5. Anret isen med marengs, brænd den let med en creme brulee brænder, kom lidt jordbærsause på og anret med de resterende jordbær, sprøde tuilles og skovsyre.

 

Hvis du har en ismaskine, er det også helt ideelt at lave isen herpå, da den bliver mere luftig og cremet. Hvis du ønsker en stærkere kaffesmag, kom da mindre sukker i.

 


 

Kaffemousse med brændt hvid chokolade, friske bær og kaffe gelé

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

1 dl. Tierra Selection kaffe                               

3 dl. fløde                            

6 stk. æggeblommer              

100 g. sukker                          

5 stk. husblas                       

 

100 g. hvid chokolade            

300 g. blandet bær                             

 

2 dl. Tierra Selection kaffe                               

2 stk. husblas                        

Ca. 20 g. sukker                          

Urter til pynt

 

Fremgangsmåde:​

  1. Udblød de fire blade husblas i koldt vand, varm kaffen op og smelt dem heri.
  2. Pisk fløden let stiv.
  3. Pisk blommer og sukker til en luftig masse, vend kaffen sammen med de luftige blommer og vend det så sammen med fløden. Kom moussen i små skåle og lad det sætte sig på køl i ca. tre timer.
  4. Hak den hvide chokolade og bag den ved 175 grader i ca. otte minutter eller til den er gylden. Lad den køle ned og hak den så igen.
  5. Udblød de to blade husblas i koldt vand, varm kaffen op og smag den til med sukker. Kom husblassen i, kom den derefter i en beholder og sæt den på køl i en time til den sætter sig.
  6. Anret desserten med hakket gelé, hakket hvid chokolade, friske bær og urter ovenpå moussen.

 

Kaffe er bitter ifølge de fem grundsmage. Da bitterhed og syre komplementerer hinanden godt, kan du prøve at tilsætte citron, havtorn, lime eller en anden syrlig smag for at skabe flere smagsnuancer i moussen.

 


 

Salat med kaffe- og soyadressing, sprødt rugbrød, syltede gule beder, bagte rødbeder og masser af urter

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

400 g. hjertesalat, bulls blood             

400 g. gule beder

300 g. eddike

300 g. sukker

10 stk. peberkorn

400 g. rødbeder

50 g. rugbrød

 

1 dl. soya                             

1 dl. olie                     

1 stk. hvidløg                        

1 dl. Super Crema kaffe                           

1 tsk. løgpulver                                

Citronsaft

 

1 æske karse                            

1 potte brøndkarse                              

1 bdt. rød melde                                

1 bdt. bronzefennikel              

½ bdt. timian                        

Smør

Olie   

  

Fremgangsmåde:​

  1. Skyl salaten og lad den ligge i vand et par timer for at den bliver sprød.
  2. Kog eddike og sukker op med peberkorn, skær de gule beder i både og hæld den varme lage over. Lad det trække i 24 timer.
  3. Skræl og bag rødbederne med lidt smør og timian i ca. 20 minutter ved 180 grader.
  4. Frys rugbrødet for at skære tynde skiver eller riv det på et rivejern. Steg rugbrødet sprødt i olie og kom salt på.
  5. Bland kaffe, soya, olie, revet hvidløg og løgpulver sammen og smag det til med citronsaft.
  6. Anret salaten med alle ingredienser og pynt af med de friske urter.

 

Brug gerne dine kafferester til denne dressing, tilsæt evt. lidt ingefær for en mere asiatisk smag.

 


 

Hjemmelavet pasta med espresso, med brunet løg og syltet løg, ricotta og urter

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

1 dl. espresso                                   

350 g. durummel                              

3 stk. æg                           

6 stk. løg                               

50 g. smør                          

 

300 g. eddike                        

300 g. sukker                         

200 g. ricotta                         

1 potte basilikum                                  

1 bdt. dild

                              

Fremgangsmåde:​

  1. Bland espresso, durummel og æg sammen. Ælt det til dejen bliver fast. Hvis den er for klistret, tilsæt da lidt mere mel. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  2. Kog eddike og sukker op, skær to af løgene i skiver af ca. 2 cm. Lad lagen køle ned og hæld den så over løgskiverne. Lad det trække i 24 timer.
  3. Skær de fire løg i halve skiver, smelt smørret på en pande og kom løgene på. Skru ned for varmen og lad dem simre under omrøring til de bliver helt brune ved lav varme. Det tager ca. 45 minutter.
  4. Del pastadejen i to og begynd at køre den igennem maskinen. Kog pastaen i fire minutter i saltet vand.
  5. Vend den letafkølede pasta sammen med ricotta og brunede løg og smag det til med citron, salt og peber.
  6. Pynt med syltede løg og urter.
logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Se vores kaffeautomater

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os