God kaffe er en uundværlig gode i stort set alle typer virksomheder. Det gælder alt lige fra i kantinen, i mødelokalet, i produktionsvirksomheden, på kontoret eller i hotellets reception. Men hvordan finder du den bedste kaffeløsning til netop din arbejdsplads?
I det her indlæg vil vi guide dig til at finde den rigtige kaffeløsning, som passer til din virksomheds behov, så du både får tilfredse gæster, kunder og medarbejdere.
Uanset hvilket lokale kaffeløsningen skal placeres i, bør du gøre dig nogle overvejelser om, hvilke behov den skal opfylde. Du bør til en start overveje:
Hvor mange mennesker skal kaffeautomaten betjene?
Hvor skal kaffeautomaten placeres?
Skal maskinen kunne brygge både kopper og kander?
Hvor stort drikkeudvalg er der behov for?
Er bryggehastigheden vigtig?
Jo mere du har overvejet ovenstående spørgsmål vedrørende din virksomheds kaffebehov, jo nemmere bliver det også at vælge den rigtige løsning.
Det er ikke ligegyldigt, hvilken kaffeløsning du vælger til kontoret, kantinen eller det lille tekøkken. Faktisk er det en af de medarbejdergoder, som bliver værdsat mest blandt ansatte, og som kan have indflydelse på medarbejdernes trivsel.
Når dine medarbejdere holder pause, er det naturligvis vigtigt at kunne servere en god kop kaffe for dem. Du skal derfor ofte bruge en kaffemaskine med stor kapacitet og god bryggehastighed, da der kommer mange medarbejdere i kantinen på samme tid.
Måske skal du også kunne brygge kaffe i kander, som skal bruges i mødelokaler, når der kommer kunder i forretningen. Nogle virksomheder har et tekøkken, hvorfra der brygges kaffe til personalet og til brug i mødelokaler.
Inden du kan vælge den perfekte kaffeløsning til kantinen og kontoret, bør du overveje, hvilket kaffebehov I har:
Hvor mange medarbejdere benytter kaffemaskinen?
Er der behov for både et bryganlæg til sort kaffe og en kaffeautomat til specialkaffe – eller er det nok med én samlet løsning?
Skal kaffemaskinen stå i køkkenet eller være fremme til selvbetjening?
Er der nogen til at rengøre en maskine med frisk mælk?
Når du har gjort dig disse overvejelser, er du bedre rustet til at træffe det rette valg. Det kan også være, at du skal have forskellige kaffeløsninger, alt efter hvilket lokale maskinen skal stå i.
En god kop kaffe er et must for alle i restaurationsbranchen. Der er nemlig ikke noget mere lækkert end at afslutte sit måltid med denne skønne drik, eller hvis man trænger til en kagepause med noget at varme sig på. Kaffen kan med andre ord være prikken over i’et, som gør, at dine gæster kommer igen og igen.
Når du skal vælge en kaffeløsning til caféen eller restauranten, er der mange muligheder at vælge imellem. Fælles for alle er, at den skal være driftssikker og kvalitetsstærk, når der skal langes den ene kop kaffe efter den anden over disken. Derudover skal du også have fokus på bryggehastigheden, da det kan have en betydning for, hvor længe gæsterne skal vente på deres drik.
Inden du vælger kaffeløsning til caféen eller restauranten, bør du overveje:
Hvor mange personer skal kaffemaskinen betjene?
Skal den være manuel, fuldautomatisk eller på kapsler?
Hvor skal den placeres – er der tilslutning til vand, og vil den stå i vejen for jeres arbejde?
Hvor hurtigt skal den brygge?
Dine gæster fortjener en god kop kaffe. Det kan være som en del af deres indtjekning på hotellet, kaffen til morgenmaden, kaffen på værelset eller kaffen i konferencelokalerne. Dine gæster vil naturligt opholde sig der, hvor du serverer dem en god kop kaffe. Men kaffen skal faktisk mere end det. Kaffen skal ud over at være smagfuld og lækker også give dine gæster en god oplevelse, så de efterlades med et godt indtryk.
Alt efter hvor kaffemaskinen skal placeres, er der forskellige overvejelser, du skal have gjort dig. Først og fremmest skal du overveje, om gæsterne skal betjene maskinen selv, eller om det er en af medarbejderne, der gør det. Skal kaffeløsningen stå et sted, hvor der er mange mennesker, kræver det en hurtig bryggetid, så der ikke opstår kødannelse.
Inden du vælger en kaffeløsning til hotel, reception eller konferencelokale, bør du overveje følgende:
Hvem skal betjene kaffemaskinen – gæsterne eller medarbejderne?
Hvor vigtig er bryggehastigheden?
Er der mulighed for opkobling til vand?
Uanset hvilken branche din virksomhed hører under, er kaffen omdrejningspunktet for mange medarbejderes gode kollegiale fællesskab. Det er her, pausen holdes, smalltalken udfoldes, og ikke mindst frustrationer ventileres.
I produktionen er der behov for en løsning, der hurtigt kan brygge kaffe til mange. Det er vigtigt, at kaffemaskinen er nem at betjene, har en hurtig bryggetid, så effektiviteten ikke påvirkes, og ofte er der brug for en maskine, der kan brygge i kander.
Inden du vælger en kaffeløsning til industrien og produktionen, bør du overveje:
Hvor mange personer skal have kaffe inden for kort tid som fx i en pause?
Er der behov for andet end sort kaffe og tevand?
Skal maskinen kunne udskænke i kander?
Har maskinen adgang til vand der, hvor den skal placeres?
Hvis du er kommet så langt, har vi helt sikkert sat en masse tanker i gang. Men hvis du stadig er i tvivl om, hvilken kaffeløsning der skal stå på din arbejdsplads eller i din forretning, så prøv vores filtreringsfunktion på listen over alle vores kaffeløsninger.
Her har du mulighed for at indtaste, præcis hvor mange personer maskinen skal betjene, hvilke drikkevarianter løsningen skal understøtte, og hvilken situation kaffemaskinen skal indgå i, herunder kontor, hotel, restaurant og mange andre.
Er du stadig i tvivl om, hvilken løsning du skal vælge? Intet problem. Du skal være mere end velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig på rette vej. Vores konsulenter kommer gerne på besøg hos dig, så vi sammen finder frem til den kaffeløsning, der matcher dine behov bedst, og så du kan få tilfredse medarbejdere, kunder og gæster.
I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe.
Projektet ¡Tierra! startede i 2002 for at forbedre levevilkår, social udvikling og økonomisk vækst blandt kaffefarmere.
Ingen salg – kun god viden.
Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com
Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com
Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.
Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.
Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:
- Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag
- Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg
- Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen
Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment
Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os