d. 24.01.19
I Grækenland drikker man Retsina – en vin der har en bismag af harpiks, fordi man oprindeligt opbevarede vinen i krukker, hvor låget var forseglet med harpiks. I dag har man holdt fast ved harpikssmagen – for sådan har man vænnet sig til at græsk Retsina skal smage.
Mange danskere har drukket og nydt vinen – så længe de var i Grækenland. Smagsoplevelsen er til gengæld ofte helt anderledes og mindre smagfuld, når ferien er slut. Det kaldes Retsina-effekten, og den kan du udnytte til at skabe gode kaffeoplevelser på arbejdspladsen.
”En smagsoplevelse i udlandet er sjældent den samme, når man vender hjem igen. Det hænger sammen med, at smagen knytter sig til konteksten og den sindstilstand man er i, når man smager noget første gang”, forklarer sensoriker og smagsekspert Lisbeth Ankersen.
”De fleste af os forbinder kaffe med noget positivt, fordi vi har lært at drikke kaffe i sammenhænge, vi forbinder med noget godt – og dét gentagne gange. Så vi drikker kaffe for at opnå en bestemt følelse – og selvfølgelig også fordi vi søger den opkvikkende effekt og den gode smag”, forsætter Lisbeth Ankersen.
Se vores kaffeløsninger til virksomheder her.
Så hvorfor ikke udnytte kaffens gode egenskaber til at opnå et positivt arbejdsmiljø og glade medarbejdere, kunder og gæster?
Lisbeth Ankersen er uddannet kemiker og driver sit eget firma InnovaConsult, der tilbyder smagsvurderinger for fødevarebranchen i forbindelse med produktudvikling og markedsføring.
Lisbeth Ankersen er supersmager. Hun har fået målt flere smagsløg på tungen end de fleste, men det er ikke det væsentligste, mener hun. Det afgørende er, at hun kan huske og beskrive smagene.
”Alle mennesker kan smage, men ikke alle kan sætte ord på det, de smager. Det er ligesom med en drøm, hvis du ikke gør noget for at huske den, fortæller om den eller skriver den ned, glemmer du den hurtigt. Det samme gælder smagsoplevelser. Så jo mere vi snakker om smag og sætter ord på – jo bedre bliver vi til at huske smagsoplevelserne” siger Lisbeth Ankersen.
Ingen salg – kun god viden.
Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com
Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com
Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.
Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.
Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:
- Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag
- Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg
- Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen
Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment
Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os