God kaffe er vigtig for en arbejdsplads. Det lyder måske tåbeligt, men undersøgelser har faktisk vist, at kvalitetskaffe øger medarbejdertrivslen. Én ting er, hvordan kaffen smager, men når vi snakker om, at kaffens kvalitet hænger sammen med trivsel på arbejdspladsen, er det også på grund af alle de ting, der følger med kaffen.
Særligt kaffepausen er noget, vi værdsætter højt. Først og fremmest er det et tiltrængt afbræk fra arbejdet, når vi rejser os fra stolen og bevæger os mod kaffeautomaten. For det andet er der et socialt rum foran kaffemaskinen, som ikke findes andre steder i virksomheden. Og så er det selvfølgelig heller ikke uvæsentligt, at kaffe indeholder koffein, der giver os ekstra energi i løbet af dagen, og at turen til virksomhedens kaffemaskine kan være den vigtige bevægelse, som vi får i løbet af en dag i kontorstolen.
Summa summarum er, at det selvfølgelig ikke er ligegyldigt, hvilken kaffe du går med, når du skal vælge kaffe til erhverv. Vi tager dig i hånden og kigger nærmere på kaffe til erhverv, så du kan træffe det helt rette valg og give medarbejdertrivslen et løft.
Helt grundlæggende findes der to typer kaffebønner:
Espressobønner
Kaffebønner.
Som du måske kan regne ud, er espressobønner egnet til espressobaserede drikke som f.eks. kaffe latte, cappuccino eller americano, mens kaffebønner er bedst til filterkaffe og stempelkande. Den primære forskel på de to er ristningen, der giver bønnerne forskellig intensitet. Dette er vigtig viden for at kunne vælge den bedste kaffe til virksomheden.
Ud over typen af kaffe skal du også vælge, om du vil have hele bønner eller formalet kaffe. Vælger du hele bønner, får du en mere intens og fyldig kaffesmag, mens formalet kaffe er mere convenient, da det er kværnet på forhånd og derfor bare skal doseres og fyldes på maskinen eller i filteret.
Slutteligt findes der selvfølgelig også instant kaffe, som vi også har automater til, hvis du gerne vil have en billig og nem løsning på kaffe til erhverv.
Når du skal vælge kaffe til erhverv, afhænger det først og fremmest af den kaffeløsning, I har eller ønsker. Jeres valg af kaffemaskine har nemlig afgørende betydning for jeres muligheder for forskellige typer kaffe til virksomheder.
Overordnet arbejder vi med følgende kaffeautomater til erhverv:
Fuldautomatiske espressomaskiner
Manuelle espressomaskiner
Espressomaskiner til kapsler
Kaffeautomater til hele bønner
Kaffeautomater til filterkaffe
Kaffeautomater til instant kaffe.
Nogle maskiner til hele bønner har indbygget kværn, mens andre, f.eks. manuelle espressomaskiner, kræver en separat kværn. Denne type maskine kræver typisk et vist kendskab til kaffebrygning og er ikke nødvendigvis den bedste maskine til kaffe til erhverv, hvor der kommer mange medarbejdere og kunder, der ikke alle har styr på at betjene sådan en maskine.
Her er det oplagt med en mere bekvem løsning som f.eks. en kapselmaskine, en kaffeautomat eller en fuldautomatisk espressomaskine, der blot kræver ét tryk på en knap for at få den perfekte kop kaffe.
Til gengæld er det den perfekte maskine til caféer og restauranter, hvor medarbejderne kan blive oplært som baristaer og give gæsterne den perfekte afslutning på et måltid. Her vil en manuel espressomaskine uden tvivl blive betragtet som et kvalitetsstempel på stedet.
Ud over de forskellige typer bønner og kaffemaskiner betyder dit konkrete valg af kaffe selvfølgelig også noget. Men hvordan finder du ud af, hvilken smagsprofil I er mest til? Her er der typisk ikke andet for end at prøve sig frem, da præferencerne for kaffe varierer fra person til person. I bund og grund handler det om at finde en kaffe til virksomheden, der behager så mange som muligt, og som skaber glæde og får medarbejderne til at sige “mmmh”.
Det værste, du kan gøre, er at vælge en dårlig kaffe, da det faktisk har vist sig, at det kan skabe en negativ grundstemning på et kontor og få folk til at tage færre kaffepauser – som vi jo allerede har konstateret, er et vigtigt element i langt de fleste virksomheder.
I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe.
Projektet ¡Tierra! startede i 2002 for at forbedre levevilkår, social udvikling og økonomisk vækst blandt kaffefarmere.
Ingen salg – kun god viden.
Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com
Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com
Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.
Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.
Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:
- Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag
- Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg
- Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen
Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment
Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os