Logo

Brug overskydende kaffe til drinks, marinader og desserter

Har du en rest kaffe til overs? I stedet for at hælde den ud, kan du bruge den til at tilføje dybde og smag til både desserter, marinader og drinks.

Brygget kaffe er en hemmelig ingrediens, der kan give chokoladedesserter en intens aroma, tilføje en lækker bitterhed til marinader og løfte cocktails til nye højder.

Læs med og få inspiration til, hvordan du forvandler dine kafferester til smagfulde oplevelser i det spild-bevidste kantine- og kontorkøkken.

 

Idéer til brug om morgenen

Chai-MOKKA med ingefær

Giv kontordrengene kamp til slipset! Brug dine kafferester i en krydret morgenversion, hvor du blander

1 dl kold kaffe i 3 dl varm kanelmælk, og rør 1 tsk. stødt ingefærsukker i. Ingefærsukker er stødt melis,

der er blandet med stødt ingefær.

 

Early bird Latte med limesaft

En frisk opkvikker! Lav lækker og cremet Café Latte med Lavazza ALTECO: Espresso bønner,

og vend et skud friskpresset limesaft i - så har du en LimeKaffe.

 

Idéer til brug ved møder

Opkvikkende Kaffe-Freddo

Kaffe-dessert på den hurtige måde. Det elsker vi! Bland 1 liter vaniljeis med 3 dl kold kaffe. Blend det til det får softice-lignende konsistens. Sæt på køl og kom evt. et sugerør i, hvis der er lidt tid til mødet går i gang. Det gør ikke noget, den er shake-flydende.

 

Brug kaffen til frokosten

Grill-marineret Kylling på en Kafferest

Brug kaffe som smagspift i dine grill-marinader! 1 kg ferske kyllingbryster egner sig fx fint til at blive

dyppet i en marinade af 1 liter kaffe, 1 spsk. grov sennep, 1 hakket løg, 2 spsk. brun farin,

2 tsk. lakridspulver og 2 spsk. chiliolie. Marinér natten over på køl, inden grill- eller ovnstegning.

 

Velsmagende Kaffemousse

I stedet for at slutte frokosten af med kage, anbefaler vi at prøve en "mættende dessertkaffe" i form af en køleskabskold

kaffemousse lavet fra bunden på 5 ingredienser: 2 dl Kaffe brygget på Lavazza ALTECO espresso bønner,

1 dl sukker, 5 blade husblas, 4 stiftpiskede æggehvider og ½ liter piskefløde.

 

Idéer til pausen

Sommerkold ISKAFFE med appelsinstrejf

Kom masser af isterninger i en kande og fyld op med kaffe og mælk efter half-and-half-princippet.

Kom saft fra 1 appelsin i, og tilsæt 2 dl kaffesirup. Du kan selv lave en ”karamel-agtig kaffesirup”

ved at indkoge/reducere en rest kaffe med sukker og vanilje.

 

Kaffelemonade

Lemonade med espresso-kaffe isterninger: Klargør en perlende og frisk pausekande med KaffeLemonade.

Til 10 personer består den af 1 liter ginger ale (eller tonic vand), skiver af 2 økologiske citroner, toppet med isterninger, der er frosset ned fra kaffe brygget på espresso bønner fra Lavazza ALTECO.

 

Idéer til brug om aftenen

Kaffesat Tiramisu-Toast med ”After-Eight”

Mynte og kaffe er et gastronomisk godt miks. Det giver et strejf af After Eight. Brug en kafferest og dyp toastbrød heri.

Dehydrer de våde toastbrød i ovnen, så de bliver kaffemørke og sprøde.

Rør mascarpone blødt med æggeblommer, flormelis og stiftpiskede æggehvider.

Vend friskhakket mynte i. Kom massen på toppen af de sprøde toasts og drys kakaostøv på toppen. Haps for en gå-hjem-snack, lavet på kaffe!

 

Cool Irish Coffee

Fyraftens-cocktail uden alkohol: Til hver person hældes 6 cl. kaffe brygget på espresso bønner fra Lavazza ALTECO i glasset. Toppes med blend af 4 cl fløde, 3 cl irsk kaffesirup og 15 cl vaniljeis.

Pynt med 3 hele kaffebønner.

 

logo
bean