Lavazza har hidtil specialiseret sig indenfor espresso, der er kendt som den perfekte italienske kaffe. Espresso opstod fordi det tog for lang tid at brygge en kop kaffe. Espresso betyder ”lavet på bestilling”, og den brygges hurtigt, hvilket er kendetegnet for denne koncentrerede kaffe. Espressoens lækre tykke crema, fyldighed og intense aroma er resultat af maskinens trykekstraheringssystem.
Karakteristika for den perfekte espresso
Dens aroma har en dejlig duft af blomster, frugt og chokolade.
Cremaen bør aldrig være skummende, forsvinde hurtigt eller være for lys eller for mørk.
Espressoens krop, altså strukturen og tykkelsen – kommer fra koncentrationen af opløste stoffer. Fylde, glathed og viskositet skal kunne adskilles fra smagens og aromaens intensitet.
Den perfekte espresso kan enten være meget eller lidt bitter, sød, salt eller syrlig – og er afhængigt af hvad der er fremtrædende for den enkelte bønne og dens ristning.
Espresso ”koppen”
En ægte italiensk espresso bør serveres i en keglestubformet kop af høj kvalitet, som højst indeholder 70 ml. Koppen skal være forvarmet til 35-40°.