Er dine kollegaer også kørt lidt trætte i den sædvanlige salatdressing i kantinen? Tip køkkenpersonalet om denne opskrift på lækker kaffe-gastrik, der er lavet på en kafferest, sukker og æbleeddike. En fantastisk sød-bitter-syrlig balance, som kan friske enhver salat eller grøntsagsblanding op.
Mængde
ca. 4 dl.
Tilberedningstid
ca. 20 min.
Ingredienser
200 g sukker
4 dl. æbleeddike
4 dl. kaffe
Bruges til
Kaffe-gastrikken bruges som dressing-glace til at pifte salater, rodfrugter eller andre lette anretninger op. Den karameliserede dressing giver mørke, smagsdybde og mums til mange smagsmilde grøntsager.
Fremgangsmåde
Karameliser sukkeret i en tykbundet gryde ved høj varme.
Tilsæt æbleeddikke og kaffen. Lad det koge ind ved lidt lavere varme til det er reduceret til en let sirup - lad det ikke koge for tykt ind. Lad gastrikken køle ned i en skål til den sætter sig her, inden den hældes over din anretning.
Gastrikken kan også hældes på flaske og holde sig i en måneds tid.