Kaffe-braiserede svinekæber med sauce af lagen, kartoffelmos og syltede græskar
Mængde
4 personer
Tilberedningstid
Trækketid: mindst 12 timer
Arbejdstid: ca. 2 timer
Ingredienser
Svinekæber, 12 stk.
Lavazza ¡Tierra! espressoshot, 2 dl.
Gulerod, 1 stk.
Løg, 1 stk.
Timian, ½ bdt.
Oksefond, 8 dl.
Bagekartofler, 1,5 kg.
Smør, 100 g.
Mælk, 200 g.
Græskar, 500 g.
Eddike, 300 g.
Sukker, 300 g.
Peberkorn, 10 stk.
Fremgangsmåde
Skræl græskarret og skær det i passende stykker. Kog eddike og sukker op med peberkorn, og hæld den varme lage over græskarrene. Lad dem trække mindst 12 timer.
Brun svinekæberne af i lidt olie, sammen med løg, gulerod og timian. Kom kæberne i et ildfast fad og kom oksefond og Lavazza ¡Tierra! espresso over. Dæk fadet til og tilbered det i ovnen ved 180 grader i 1,5 time.
Kog kartoflerne møre. Varm mælk og smør op, og kom det i kartoflerne. Smag til med salt og peber.
Smag braiserlagen til, når kødet er færdigt, anret og servér