Logo

Manden bag espressoen på Cross Café


Tag med os en tur til Cross Café ved åen i Århus midtby, hvor manden bag, Jesper Stevn, giver os nogle vigtige indsigter i måden hvorpå en moderne café skal drives i dag med fokus på den gode stil, den store smag og de helt rigtige råvarer.

”For mig skal en espressomaskine være flot at se på
– den skaber image og er et møbel i baren”

 

Klar holdning til økologi & bæredygtighed

Signalværdien på cafékortet er vigtig, fortæller Jesper. ”Qua vores beliggenhed midt i Aarhus, går mange af vores kunder op i, at økologien er synlig. Vi fortæller og skilter med, at ”her er kaffen økologisk”.

Selvom vi har kunder i alle aldersgrupper og gerne vil ramme så bredt som muligt med vores caféprofil, er det vigtigt, at vores kaffe er økologisk. Derfor kører vi med den økologiske og bæredygtige espressobønne
Alteco”.

Med over 300.000 kvalitetsbevidste gæster om året, er den gode espresso ikke nogen tilfældighed. 

Ekstra høje krav til lækkerness

Hos Cross Café er funktionalitet, robusthed og en høj kapacitet vigtige parametre, når det gælder valg af espressomaskine. Dertil kommer vigtigheden af ”et perfekt steam” og en tilpas bryggehastighed.
”Ikke for hurtig og ikke for langsom for at opnå det allerhøjeste smagsresultat”, forklarer Jesper Stevn, der samtidig supplerer, at caféens kunder foretrækker caffè latte og cappuccino fra kaffekortet.

”Om aftenen kører vi cocktails – her er fx vores Espresso Martini ret populær. Vi har også te på vores sæsonmenu. I disse dage har vores kok og gastronom-elev fx eksperimenteret med te som ingrediens på dessertkortet!”

Valget faldt på Alteco

Jesper fortæller, at Alteco er en super-god og økologisk espressobønne, der matcher deres kunders smag, fordi 98% af deres espressokaffe serveres med mælk. Han har udvalgt netop dén bønne af flere kvalitets-årsager;

  1. Den passer til caféens espressomaskine Rancilio Classe 7 med iSteam.
  2. Den er velsmagende, lav på bitterhed, har en god syrebalance og passer ganske enkelt både til Jespers og kundernes ”kaffe-mælketand”.
  3. Den er fyldig i smagen og har en høj aromagrad.
  4. Bønnen har et flot udseende, er tilpas olieret, intens og mørk – og det gør at slutresultatet bliver en fedmefyldt espresso, der skummer let på toppen uden at blive alt for cremet.
logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Se vores kaffeautomater

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os