d. 23.05.18
En espresso er det stærke kaffe-shot, der bliver serveret i en lille kop på ca. 30 ml.
Lær espressoen bedre at kende her.
Espressoen er den ubestridte konge af kaffe. Den stammer oprindeligt fra Italien, hvor man drikker espresso, som vi i Danmark drikker almindelig sort filterkaffe.
Derfor bestiller man heller ikke ”en espresso” på en italiensk café – man bestiller bare "kaffe" eller rettere ”un caffé” – hvis man vil have en espresso serveret.
I dag findes forskellige variationer af den klassiske espresso, der alle tager afsæt i espressoens intense aroma og smag.
Man kan brygge espresso som en "Ristretto" eller en "Lungo". Forskellen findes i bryggemetoden:
Når man brygger espresso, bruger man meget fint formalet kaffe, hvor smags- og aromastofferne nemt kan frigives og overføres til vandet ved brygningen.
Selve brygningen foregår ved en særlig ekstraktionsmetode, hvor espressomaskinen på bare 20-30 sekunder presser 88-95 grader varmt vand gennem kaffen.
Brygningen foregår ved meget højt tryk, så espressoen får den rigtige smag og crema på toppen.
Se vores espressomaskiner til kontor og erhverv her.
Det er meget individuelt, hvordan man foretrækker sin espresso. En barista vil konstant justere og eksperimentere med forskellige kaffeblends og formalingen af kaffen – for at opnå den perfekte espresso-smag.
Man brygger typisk espresso på ”en blend” af forskellige kaffebønner, der er ristet mørkere end den kaffe, man bruger til almindelig filterkaffe eller stempelkande.
Der findes mange forskellige espressoblandinger – og hver blanding smager forskelligt, afhængigt af hvilke kaffesorter man anvender, og hvordan kaffebønnerne er forarbejdet.
De mest anvendte kaffesorter er Arabica og Robusta.
Her kan du læse om de to kaffesorter Arabica og Robusta.
Det er espresso, der er udgangspunktet, når man brygger Caffè Latte, Latte Macchiato, Cappuchino osv.
Du kan læse om forskellene på kaffedrikkene her.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få kaffeinspiration og viden leveret lige i din indbakke.
Ingen salg – kun god viden.
Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com
Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com
Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.
Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.
Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:
- Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag
- Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg
- Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen
Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment
Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os